2401

Jantje vraagt aan zijn vader: "Waar ligt Indonesië? Vader: "Moet je aan oma vragen.
Die ruimt hier alles op."


2402

Een man komt boos een winkel binnen waar hij de week ervoor een kettingzaag heeft gekocht. Nijdig roept hij: "Wat een slechte kwaliteit, zeg. Ik ben het hele weekend bezig geweest om één boom om te zagen!" De verkoper is behulpzaam en geeft wat uitleg. Daarvoor start hij de motor van de kettingzaag. Dan zegt de man verbaasd: "Wat is dat nu voor geluid?"


2403

Na een hevige storm komen twee boeren elkaar tegen. De ene vraagt: "Is het dak van jouw boerderij ook zo zwaar beschadigd door de harde wind?" Antwoordt de andere: "Dat weet ik niet, want ik heb het nog niet teruggevonden."


2404

Een gids begeleidt een groep Amerikaanse toeristen die Brussel willen bezichtigen. Eerst bezoeken ze het stadhuis, en een Amerikaan schept op: "Mooi stadhuis, maar bij ons zijn de stadhuizen veel groter." Later bekijken ze een kerk, waar een Amerikaan beweert: "Leuk kerkje, maar die van ons zijn veel groter!" De gids raakt wat ontmoedigd, maar neemt de toeristen toch verder mee de stad in. "Dat is...", begint hij, maar een Amerikaan onderbreekt zijn verhaal en vertelt dat wat het ook is, het bij hen veel groter is. "Dat geloof ik meteen," zegt de gids spottend, "dat is namelijk het plaatselijke gekkenhuis."


2405

Tarzan krijgt een ongeval en moet hierdoor een oog, een arm en zijn penis missen. Hij gaat ten rade bij een wonderdokter die hem eens goed bekijkt. "Kijk," zegt hij, "ik heb geen onderdelen van mensen, enkel van dieren, maar wij zullen ons best doen." Hij plaatst het oog van een arend in de plaats, de arm van een aap en de slurf van een jonge olifant. Tarzan moet een maand later terug op onderzoek komen. Dan vraagt de dokter hoe het momenteel gaat. "Goed," zegt Tarzan, "ik kan alles zien vanop een kilometer afstand, ik kan uren aan een stuk in de boom hangen, maar ik heb wel problemen als ik door het hoge gras loop." "Hoezo?" vraagt de dokter. "Awel," zegt Tarzan, "als ik door het gras loop, trekt die slurf tussen mijn benen plukken gras weg uit en probeert het in mijn kont te duwen!"


2406

Ik liep laatst over straat toen ik een huilend eendje tegenkwam. Dus ik zei tegen dat huilende eendje: “Wat is er met jou gebeurd?” Dat huilende eendje keek me aan en zei: “Ik ben in elkaar geslagen door een hooligans!


2407

"Ben jij echt bang voor schildpadden?" vraagt Piet. "Ja," zegt Jan, "je weet nooit wat zo'n pad in zijn schild voert!"


2408

Een beroemde piratenkapitein staat aan het rad van zijn schip als de uitkijk roept: "Twee vijandelijke schepen in zicht!" De kapitein zegt: "Stuurman, geef mij mijn rode shirt" en de kapitein en zijn piraten vechten als leeuwen en winnen. Een week later roept de uitkijk: "Vier vijandelijke schepen in zicht!" De kapitein: "Stuurman, geef mij mijn rode shirt" en de piraten vechten weer als leeuwen en winnen. Dan vraagt de stuurman: "Kapitein, waarom trek je altijd een rood shirt aan als we vechten?" Waarop de kapitein antwoordt: "Als ik gewond raak tijdens het vechten, ziet niemand het bloed en blijft iedereen dapper doorvechten." "Aha," zegt de stuurman, "nu snap ik het." Weer een week later roept de uitkijk: "Vijfentwintig vijandelijke schepen in zicht!" Waarop de kapitein roept: "Stuurman, geef mij mijn bruine broek!"


2409

Twee bananen staan een gat te graven. Zegt de ene tegen de andere: “Ik stop ermee,
ik krijg een kromme rug.”


2410

De arts zegt tegen de echtgenoot: 'Uw vrouw lijdt aan een stofwisselingsziekte.'  'Nu snap ik het', roept hij, 'daarom wil ze elke week nieuwe kleren hebben!'


2411

Een toerist zegt op de luchthaven tegen de douanier dat er in zijn bagage alleen kleren zitten. Als de man de koffer openmaakt, stuit hij direct op een fles whisky. “Zo,” zegt de douanier cynisch, “en wat is dit voor kledingstuk?” Toerist: “Een slaapmutsje.”


2412

Een koppel heeft ruzie gemaakt. De vrouw belt haar moeder en zegt: “We hebben weer ruzie gemaakt, ik kom bij jou wonen.” Waarop zij zegt: “Nee schat, hij moet boeten voor zijn fouten. Ik kom bij jou wonen.”


2413

'Mevrouw, u kunt uw echtgenoot vertellen ...' 'Ik ben niet getrouwd, dokter,' onderbreekt de vrouw hem. 'Zeg dan maar tegen uw verloofde ...' 'Ik ben niet verloofd.' 'Nou ja, uw vriend dan ...' 'Heb ik ook niet, eigenlijk wil ik niks met mannen te maken hebben.' De dokter zucht, opent de deur van zijn spreekkamer en kijkt de wachtkamer in. 'Dokter, kunt u nu zeggen wat er aan de hand is?' 'Eigenlijk niet, mevrouw. Wat u overkomt, gebeurde ongeveer tweeduizend jaar geleden ook. Alleen toen kwam een engel het nieuws vertellen en ik wou even kijken of hij misschien in de wachtkamer zat.'


2414

De beer, de leeuw en het varken zitten gezellig te keuvelen. De beer zegt: 'Als ik 1 keer grol in de bossen, bibberen alle dieren van schrik!' De leeuw zegt: 'Als ik 1 keer brul, vluchten alle dieren uit de jungle!' Het varken zegt: 'Ik moet maar 1 keer hoesten en de ganse wereld laat zich vaccineren!'


2415

Frans tegen Mieke: 'Waarom vertel je tegen iedereen dat ik een domkop ben?' Mieke: 'Sorry, ik wist niet dat dat een geheim is.'


2416

Trots meldt de nieuwe suppoost van het Rijksmuseum zich aan het eind van zijn eerste werkdag bij de museumdirectie. "Meneer de directeur, ik denk dat u tevreden over mij zult zijn. Ik heb vandaag al drie Rembrandts en twee Picasso's verkocht!"


4217

Een amateurfotograaf wordt uitgenodigd voor een diner bij vrienden. Hij neemt wat van zijn foto`s mee om aan de gastvrouw te laten zien. Ze bekijkt de foto`s en zegt: "Die zijn erg goed, zeg! Je hebt zeker een hele goede camera?" De fotograaf, licht op zijn teentjes getrapt, neemt de foto`s terug zonder wat te zeggen en gaat gezellig eten en drinken. Later die avond, vlak voordat hij naar huis toe gaat, neemt hij de gastvrouw even apart en zegt: "Dat was een heerlijke maaltijd! Je hebt zeker hele goede pannen!"


2418

Nadat ze twee jaar is getrouwd vraagt een vrouw haar echtgenoot wat geld om een nieuwe jurk te kopen. De man vindt dat wat overdreven en wil graag weten waarom ze die nodig heeft. "Nou", zegt ze, "omdat ik er schoon genoeg van heb dat iedereen rijst en confetti naar me gooit wanneer ik boodschappen ga doen!"


2419

Een visser is al van ’s ochtends vroeg aan het vissen, maar heeft na drie uur nog altijd niets gevangen. Hij wil het opgeven, als opeens een kleine jongen verschijnt, die wat verderop zijn lijn uitgooit. De man wil het kereltje toeroepen dat het verloren moeite is, dat ze vandaag geen zin hebben om te bijten, maar nog voor hij daar de kans toe krijgt, haalt het jongetje al een kanjer van een vis boven. De man gelooft zijn eigen ogen niet wanneer de kleine visser meteen daarna opnieuw beet heeft, en hij is compleet verbijsterd wanneer het kereltje amper een minuut later zijn derde kanjer vangt. Nieuwsgierig stapt hij naar hem toe en hij ziet dat die nochtans precies hetzelfde aas als hij gebruikt: levende vliegenmaden. ‘Hoe doe jij dat?’ wil de visser weten. Het jongetje kijkt hem aan en antwoordt: ‘Guwoesewarwoud’n.’ De visser, niet vertrouwd met het plaatselijke dialect, staart het kereltje niet-begrijpend aan en herhaalt zijn vraag, waarop het jongetje weer antwoordt: ‘Guwoesewarwoud’n.’ ‘Sorry,’ verontschuldigt de visser zich, ‘maar ik snap geen woord van wat je zegt.’ Daarop spuwt het jongetje een hele klodder wriemelende vliegenmaden in zijn hand en zegt: ‘Ge moet ze warm houden.’


2420

Een school sardientjes zwemt in de oceaan als er een onderzeeër voorbijkomt. 'Hé,' zegt een sardientje, 'wat is dat voor een ding?' Zegt een ander sardientje: 'O, dat is niks bijzonders, hoor, dat is een blik mensen.'


2421

De bureauchef komt onverwachts het kantoor binnen en stelt vast dat ambtenaar Jansen zit te fluiten. "Dat gaat toch echt niet, meneer Jansen, u kunt niet fluiten en werken tegelijk!" Meneer Jansen: "Maar ik fluit alleen maar, hoor!"


2422

Er komt iemand te laat op z'n werk, vraagt de baas: "Waarom ben je zo laat?" "Wel," zegt de werkgever, "ik heb een wekker met dierengeluiden." "Nou en?" buldert de baas "Daar word je toch wel wakker van, of was ie kapot?" "Nee, meneer ... Vandaag waren de vissen aan de beurt!"


2423

Toen ik vanmorgen voor de spiegel stond, besefte ik: "Dit kan niet meer, er zal grondig wat moeten veranderen." Daad bij het woord gevoegd en een schilderij in de plaats van de spiegel opgehangen!


2424

Vijf kannibalen worden aangesteld als programmeurs binnen een IT-bedrijf. Bij de welkomstceremonie zegt de baas: “Jullie zijn nu allemaal lid van een team. Je kunt hier goed geld verdienen en in de kantine is er altijd wel iets te eten. Laat daarom de andere medewerkers met rust.” De kannibalen beloven niemand te zullen opeten. Een maand later komt de baas terug bij de groep en zegt: “Jullie werken stuk voor stuk erg hard en ik ben erg tevreden over jullie. Maar toch is er een schoonmaakster vermist. Weet iemand van jullie waar ze is?” De kannibalen schudden allemaal van ‘nee’. Nadat de baas het hok van de programmeurs heeft verlaten vraagt de leider van de groep kannibalen aan de anderen: “Wie van jullie heeft de schoonmaakster opgegeten?” Langzaam gaat er een hand omhoog. De leider van de groep begint daarop te schreeuwen: “Verdomme zeg! Vier weken lang hebben we teamleiders, managers en projectspecialisten opgegeten, zodat niemand iets door zou hebben en nu moet jij per se de schoonmaakster opeten?”


2425

Afgelopen nacht zat ik met mijn dochter in de woonkamer. We mijmerden wat over het leven en het gesprek kwam op mijn overlijden. Hierover zei ik: “Ik wil nooit een kasplantje worden. Een leven afhankelijk van een machine, waarbij ze af en toe wat vloeistof naar binnen laten druppelen. Ik vind dat geen manier van leven. Als er ooit zoiets gebeurt, heb ik liever dat je gewoon de stekker eruit trekt…” Ik was nog niet uitgesproken of m’n dochter stond op, trok de stekker uit de computer en pakte mijn telefoon en mijn bier af.


2426

Boer Jan heeft nogal wat scharrelkippen, maar hij woont ook aan een drukke weg. Hierdoor worden dagelijks nogal wat van zijn kippetjes overreden. Hij vraagt daarom aan de burgemeester of die geen bordje wil plaatsen om het verkeer trager te laten rijden. De volgende dag ziet boer Jan dat er inderdaad een bord staat met de tekst “Schoolkinderen, langzaam rijden”. Maar dit geeft niet het gewenste resultaat. Dus na een week belt de boer weer naar de burgemeester en zegt: “Het lijkt wel of ze nu nog harder rijden. Kun je misschien een ander bord plaatsen met een betere tekst?” Een paar dagen later staat er een bord: “Spelende kinderen; langzaam rijden, alstublieft !!!” Maar ook dat hielp niet. De boer belt maar weer eens met de burgemeester en vraagt hem of hij zelf een bord mag plaatsen. Om van het gezeur af te zijn, geeft hij zijn toestemming aan Jan. Na twee weken heeft de burgemeester nog steeds niets gehoord van boer Jan, dus belt hij hem zelf eens op. Jan is op dat moment heel druk bezig en zegt: “Het gaat fantastisch! Ik verlies niet één kip meer door het harde rijden. Maar ik heb het druk, dus doeiiii.” Nieuwsgierig geworden, rijdt de burgemeester zelf eens langs de boerderij van Jan en het valt hem op dat ter hoogte daarvan het verkeer inderdaad op de rem gaat ... Dan ziet hij het bord staan: “Nudistenkamp. Langzaam rijden."


2427

Nadat hun vliegtuig is neergestort op een vlucht naar het zuiden, kan een koppel zich redden op een onbewoond eiland. Niets wijst erop dat ze nog zullen worden gevonden. De man vraagt zijn vrouw (blijkbaar is zij degene die de financiën beheert): 'Lieverd, heb je onze inkomstenbelastingen betaald voordat je vertrok?' En zij antwoordt: "Nee." Hij vraagt haar ook: "Heb je onze onroerende voorheffing betaald voor vertrek?" En zij antwoordt: "Nee." Hij vraagt haar ook nog: "En heb je onze verkeersbelasting betaald voordat je wegging?"  En zij antwoordt opnieuw: "Nee." Dan springt de man recht, omhelst haar en kust haar uitzinnig. Ze vraagt hem waarom hij zo blij is. Hij antwoordt: "Ze zullen ons zeker vinden!"  


2428

Piet: "Hoe gaat het met je werk op de M&M-fabriek?" Jantje: "Slecht, ik ben ontslagen." Piet: "Waarom?" Jantje: "Ik werkte te hard. Ik gooide alle M&M's met een W erop weg."


2429

Er zitten twee groene appeltjes in de fruitmand. Plots wordt een van de appeltjes rood. Vraagt het andere: "Hoe komt het dat je ineens rood wordt? " Zegt het rood geworden appeltje: "Ik heb je steeltje gezien." 


2430

Michael Jordan, Bill Gates, de Dalai Lama en een hippie zitten in een vliegtuig, ongeveer op 5 kilometer hoogte. Plotseling vallen alle motoren uit en het vliegtuig maakt een duikvlucht naar beneden. Komt de piloot de cabine binnen: “Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Het slechte nieuws is: er zijn maar vier parachutes. Het goede nieuws is: ik heb er tenminste één van!” En hij opent de deur en springt uit het vliegtuig. Michael Jordan kijkt naar zijn medereizigers en zegt: “Heren, ik ben de grootste atleet die ooit geleefd heeft. Het lijkt me wel duidelijk dat de grootste atleet een parachute krijgt.” En met die woorden grijpt hij een parachute en springt in het luchtledige. Bill Gates kucht even en zegt dan: “Heren, ik ben de slimste man op aarde. Ik vind het niet meer dan logisch dat de slimste man op aarde ook een parachute krijgt.” Ook hij grijpt een parachute en springt uit het vliegtuig. De Dalai Lama kijkt de hippie aan en zegt: “Mijn zoon, ik heb een goed leven gehad. Jij hebt je hele leven nog voor je, neem jij die parachute maar. Dan ga ik met het vliegtuig ten onder.” Zegt die hippie: “Relax, opa, don’t worry. De slimste man op aarde is zojuist met mijn rugzak om z’n schouders naar beneden gesprongen!”


2431

Twee konijnen worden achtervolgd door een roedel wolven en vluchten een hol in. Na een paar minuten zegt het ene konijn: "Zullen we proberen te vluchten, of zullen we een paar dagen hier blijven en zorgen dat we in de meerderheid zijn?"


2432

Een breedsmoelkikker loopt door de wei en komt een paard tegen. Pratend met zijn brede bek, vraagt de kikker aan het paard: 'Wat eet jij zo de hele dag?' 'Gras,' zegt het paard. 'O,' zegt de breedsmoelkikker, 'dat is interessant.' En hij loopt weer door. Komt 'ie een konijn tegen en vraagt: 'Wat eet jij zo de hele dag?' 'Klavertjes,' zegt het konijn. 'O,' zegt de breedsmoelkikker, 'dat is interessant.' En hij loopt weer door. Komt 'ie bij een ooievaar. 'Wat eet jij zo de hele dag?' vraagt de breedsmoelkikker. 'Breedsmoelkikkers,' zegt de ooievaar. Zegt de kikker met een toegeknepen mondje: 'Nóóit van gehoord!'


2433

Drie vrouwen waren ontsnapt uit de gevangenis: een met blonde, een met bruine en een met rode haren. Terwijl ze ronddoolden in de bossen, kwamen de bewakers met een speurhond steeds dichterbij. Tenslotte waren ze zo dichtbij dat de dames elk in een andere boom klommen. De speurhond bleef eerst onder de boom van de brunette staan: "Eens kijken", zei een van de bewakers en hij schudde aan de boom. "Miaaauw", klonk het van boven. "Stomme hond, het is maar een kat", zei de bewaker. En ze liepen langs de volgende boom waar de roodharige in zat. De hond bleef weer staan blaffen en weer schudde een bewaker aan de boom, nu klonk het: "Pwieet, pwieeieeieeet". "Ah," zegt de bewaker " een vogeltje". Ze lopen door en nu stopt de hond bij de boom waar het blondje in zit. Weer schudt de bewaker aan de boom. Van boven klinkt het: "Mmmoehhh, Mmmmmooeoeoeoehhhh..." 


2434

Hier volgt een politiebericht: "De politie wil uw aandacht vragen voor de schele inbreker. Als u de man voor uw raam ziet staan, waarschuw dan meteen de buren!" 


2435

Jantje ontbijt met zijn vader, en hij vraagt hem: "Papa, is duizend euro eigenlijk veel geld?" Vader vertelt hem: "Nou jongen, dat hangt ervan af of je moeder het uitgeeft, of dat ik het moet verdienen." 


2436

Twee dames treffen elkaar bij de bakker. De ene vraagt: "Hoe is het nu met je zoon tegenwoordig?" De andere antwoordt: "Prima, hij zit momenteel op de hogeschool van Utrecht." De eerste dame is verbaasd: "Goh, dat had ik nooit van hem gedacht. Wat studeert 'ie daar eigenlijk?" Antwoordt de andere: "Niks, hij repareert het dak." 


2437

Moeder zegt tegen Jantje: "Als ik een paar dagen bij opa en oma ben, moet je elke dag de eieren uit het kippenhok halen. En denk erom, je moet op elk ei schrijven wanneer het gelegd is." Als moeder een paar dagen later thuiskomt, ziet ze een mandje met eieren. Op elk ei is keurig geschreven: "Vandaag!" 


2438

Klaas: "Zeg eens Jan, waarom kijk je zo bezorgd?" Jan: "Kijk, het zit zo: iedere keer als mijn vrouw een kind krijgt, zet ik iets nieuws aan de kinderwagen. Ik heb er al een bel op gezet, een toeter, twee spiegels, een richtingaanwijzer, een reservewieltje, spatbord en een bumper. Nu heb ik weer een kindje en weet ik niks meer te verzinnen." Klaas wel: "Wat dacht je van een stoplicht?" 


2439

Een meisje heeft voor het eerst van haar leven een appeltaart gebakken en ze biedt haar vader 's avonds een stuk aan. Vader eet ervan, knikt goedkeurend en zegt: 'Niet slecht, maar ik proef geen stukje appel?' 'Maar papa, in hondenkoekjes zitten toch ook geen honden?' 


2440

De NASA lanceert een raket. Aan boord zijn twee varkens en Kiki, een dom blondje. De raket geraakt buiten de dampkring en stoot de eerste rakettrap af. Het station op aarde neemt contact op met de raket: "Hier de aarde, varken 1, varken 1, come in please."  "Knor knor, hier varken 1, hier varken 1, ik kan u luid en duidelijk verstaan."  "Hallo varken 1, kent u uw instructies nog?"  "Jawel," zegt varken 1, "als we bij de maan aankomen, druk ik op de rode knop en dan gaan we landen."  "Uitstekend. Over and out."  De raket vliegt verder door de ruimte en stoot de tweede rakettrap af. Het station op aarde neemt weer contact op met de raket:  "Hier de aarde, varken 2, varken 2, come in please."  "Knor knor, hier varken 2, hier varken 2, ik kan u luid en duidelijk verstaan."  "Hallo varken 2, kent u uw instructies nog?"  "Jawel," zegt varken 2, "als we op de maan zijn, en we willen vertrekken, dan druk ik op de groene knop en dan stijgen we op."  "Uitstekend. Over and out."  De raket vliegt alsmaar verder en stoot de derde rakettrap af. Het station op aarde neemt nogmaals contact op:  "Hier de aarde, Kiki come in please."  "Hier Kiki, ik kan u luid en duidelijk verstaan."  "Hallo Kiki, kent u uw instructies nog?"  "Zeker," zegt Kiki, "ik geef de varkens te eten en blijf van alle knoppen af."  
 
 

Maak een gratis website met Yola